Pleje af ubehandlet uld

Ren natur uld bør vaskes så sjælden som det muligt. Uld kan gemme væske i sine fibre op til ca. 40% af sin vægt uden at føles fugtig. Det er ikke nok at hænge det til at tørre udenfor. Tørring af ammeindlæg eller andre uldprodukter. Her bør man bruge en radiator eller en anden tør varmekilde.
Ikke tørretumbler

Uld vask for ren uld

vaskning-af-uld2

Når man vil vaske sit uldtøj, bør det gøres således:

  1. Ulden lægges i lunken vand hvor der er tilsat hårshampoo eller lanolinsæbe – Dette blødgøre vandet og affedter ikke ulden.
  2. Det bedst at bruge Lanolinsæbe, hvis ulden trænger til at blive genfedtet eller hvis du ønsker at vaske f.eks ammeindlæg eller blebukser. Lanolinet opbruges når der kommer i kontakt mælk og urin. Ved benyttelse af Lanolin til vask bliver uld tøjet også tættere.
  3. Lad ulden ligge i omkring 10 minutter og rør rundt forsigtigt rundt den lunkne vand med sæbe. Hvis ulden bearbejdes for kraftigt, så kan ulden filtre og bliver stiv
  4. Skyl med lunken vand, da koldt vand gør at ulden krymper.
  5. Når ulden er rengjort tages den op af vandet og lægges i et håndklæde hvorefter man presser vandet ud og ryster
  6. Til tørring er det ikke nok at hænge ulden ud til lufttørring, brug i stedet en radiator eller en ovn ved 50-75 grader i ca. 30 minutter. Brug ikke tørretumbler da den filtre ulden.

Man kan også vaske i maskine på 30grader (symbol håndvask). Vær dog sikker på at dine maskine også skylder i 30grader. Hvis ikke, så kan du ikke vaske den i maskine.

Sterilisering af uld ammeindlæg i microbølgeovn (eks. ved svamp)

Efter at have vasket amme indlæggene efter brugsanvisning gøres følgende:

Når de er HELT våde læg dem i mikro ovnen for fuld effekt i 3 min.
Tag dem ud og presse vand ud af dem og læg til tørring.
NB. Det er ikke nok at lufttørre, læg f.eks på en varm radiator eller lignende.

Vi anbefaler til rensning af naturligt uld

Se vores bestsellers